martin met snoek 2

Zaterdag 20 januari was de snoekdag van onze vliegvisvereniging Daddy Longlegs Breda.

We waren te gast op het water van de Parelvissers uit Heusden. Bij aankomst bleek dat het nog eventjes stiekem had gevroren, spekglad op de parkeerplaats. Guur weer, met een dreigende donkergrijze lucht en zo hier en daar een smerig windje. Met 21 vliegvissers gingen we er op los.

 

Wat een schitterend water, gelegen rondom de oude historische vesting, maar ook moeilijk water, glashelder en geen natuurlijke obstakels, dat maakte dat de snoeken moeilijk te vinden waren. Wij zijn onbekend met dit water dus dat werd veel werpen en veel lopen.

De vangsten waren dan ook magertjes. Martin en Jan hadden vis, dat was het dan.

Het enthousiasme was er duidelijk niet minder om.

De organisatoren, Peter en Frie, zijn bij eenieder langsgegaan om de noodzakelijke geestelijke ondersteuning te bieden. Dat hielp dan wel niet voor de vangsten maar zeker wel voor het moraal.

De warme lunch bij bistro Burchtplein was dan ook zeer welkom, de verkleuming had bij eenieder wel het beste er uit gehaald. De warme soep werd dan ook in stilte genoten.

Ondertussen was het gaan regenen, dat was voor enkele, wat meer kwetsbare en subtiele vliegvissers onder ons een reden om de hengel af te tuigen en nog even een bezoekje te brengen aan dat merkwaardige vliegviswinkeltje. Alleen de uitbater is al een bezienswaardigheid en ook zijn taalgebruik is toch wel ietwat eigenaardig.


Al met al een geslaagde dag, veel plezier, weinig vis, prachtige omgeving, grote kameraadschap.

Dit alles onder grote dankzegging aan de Parelvissers.
De organisatie. ( Frie Vermeulen en Peter de Leeuw)


There is no image or category is unpublished or not authorized