20170924 DSC1056Van 22-24 september 2017 hebben we het vijfde lustrum van Daddy Longlegs gevierd. We zijn met 21 man wezen vissen op snoek en voorn in de buurt van Heeg in Friesland. Het weer was erg goed, dus de voorns beten beter dan de snoeken. 

De lustrumcommissie (Nico, PeterV, Peter dL, Guus) had een jaar eerder contact opgenomen met Ids Schukken, een bekende Friese vliegvisser die zelf splitcane hengels bouwt en reels maakt van hoge kwaliteit. Ids heeft ons toen een dag rondgereden en de stekken gewezen waar we mogelijk snoek konden vangen. We hebben toen tevens enkele mogelijke overnachtinsplaatsen bekeken en waren op afstand direct gecharmeerd van een grote boerderij die alleen per bootje bereikbaar was. Via internet hebben we die boerderij later beter bekeken en geboekt.

Peter dL had vooraf zeven stekken van Ids op papier gezet, inclusief de plaatsen waar je kon parkeren.
Peter V had vooraf de voorbereidingen getroffen voor twee culinaire maaltijden.
Ieder was gewezen op hoe de lokatie bereikbaar was, want die was niet eenvoudig te vinden, zeker niet in het donker.

We vertrokken op vrijdagmorgen vanaf De Mokkenboom om 9.30 uur richting Friesland en ieder kon eerst gaan vissen, want we konden pas tegen 18 uur terecht in de groepsaccommodatie. Via de groepsapp kwamen de eerste plaatjes van vissen al snel binnen, vooral van prachtige voorns met vuurrode vinnen.
PeterV en Guus deden de boodschappen en gingen iets eerder naar de overkant, om de maaltijd voor te bereiden en om alle deelnemers met het bootje op te halen. Die druppelden vanaf 18 uur binnen met helaas weinig verhalen  over snoeken, maar wel over vele voorns en baarsjes. Maar het gaat in de eerste plaats niet om de vis, maar om het landschap waar je in staat. Weidse uitzichten, wat jammer dat Friesland niet dichter bij Breda ligt!

Op de eerste avond kwam Niek met de geweldige verrassing dat zijn baas voor driehonderd euro aan drank zou sponsoren. De bierpomp kon open! De koude maaltijdsalade van Peter V gleed er na zo'n visdag in als paling, alleen de rode wijn bleek al snel op.
Na de maaltijd hield Nico een korte toespraak om ons 25 jarig jubileum te gedenken. Tevens had het bestuur voor alle leden een prachtige lustrumbadge geregeld, gesponsord door Fauna Hengelsport. Vanwege zijn grote verdiensten voor Daddy Longlegs (o.a. mede oprichter en eerste voorzitter), kreeg Frie deze badge als eerste opgespeld. Ieder kreeg vervolgens de badge persoonlijk uitgereikt en mocht kort wat vertellen over zijn ervaring met Daddy Longlegs. Wat een heerlijke bonte verzameling van mannen met dezelfde passie.

Na het ontbijt werd iedereen weer overgezet om naar een van de visplekken te gaan. De meeste deelnemers wisten naast het vissen overdag ook wel een terras te vinden om te lunchen of om de dorst te lessen. Het weer was ernaar. 's Avonds had Peter V met hulp van Nico en John voor ons een driegangenmenu gemaakt (tomatensoep, pasta, tiramisu),  zodat we niks tekort kwamen. En hoewel er meer rode wijn was, ging die ook de tweede avond helemaal op.

De laatste dag was het 's morgens erg mistig, betere omstandigheden om te snoeken dus. Na het laatste gezamelijke ontbijt werd ieder weer overgezet en John hief in het bootje de Zuiderzeeballade aan. Twee Friese deernen stonden vanaf een grote boot mee te wuiven. Eindelijk beet!

Bedankt voor al jullie positieve reacties,
De lustrumcommissie

PS. De lokatie waar we hebben gezeten: 
Groepsaccommodatie Z’eiland Heegermeer
Adres: Gouden Boaijum 2, 8621 CV Heeg
Telefoon: 0515 442 363
Website: http://heegermeer.com/