Ons jaarlijkse snoekvisuitje ging dit jaar naar de polder van Alblasserwaard. Wim en Hein hebben dit gebied vooraf verkend en dat beloofde veel te worden. Helaas hebben we de laatste jaren moeten constateren dat het aantal gevangen snoeken behoorlijk tegen kon vallen.

 

Zaterdagmorgen 10 december 2016 zouden we elkaar om 09.30 uur treffen op de parkeerplaats naast café Boerenklaas, Gijbelandsedijk 42 in Brandwijk. Het café was op dit tijdstip nog niet open maar Wim en Hein hadden voor koffie en worstenbrood gezorgd. We kregen ook de dagvergunningen en ook een goede uitleg waar we nou wel eniet mochten vissen, Om 10 uur ging eenieder in verschillende windrichtingen.

Ons clubje (Hein, John, Lauran en Hans) ging naar het water ten westen van Giessen-Oudekerk. Hein parkeerde de auto en Lauran en John konden niet wachten met vissen. Na enkele worpen had John al een mooie 90 cm vrouwtjessnoek aan de haak geslagen. Dat beloofde wat voor deze dag!

Om 13:00 uur hebben we ons verzameld bij cafe Boerenklaas voor een heerlijk lunch en hier werden de eerste verhalen uitgewisseld. De vangsten waren veelbelovend. 's Middags heeft eenieder nog op eigen initiatief enkel uurtjes gevist.

Bedankt Hein en Wim voor de organisatie, het was perfect georganiseerd en de vangsten waren uitstekend!

Hans van der Meeren

Hierbij wat foto's van de dag.