PopperClubavond 31 oktober.

Poppers.

Ter afsluiting van het thema baars wil ik op de derde bindavond een zogenaamde Popper voorbinden. Deze poppers vis je vooral als baarzen (of snoeken) in de oppervlakte jagen, dus in het voorjaar en in de zomer.
De echte puristen zullen deze poppers met hertenhaar koppen binden, ook wel bekend als Dahlberg Divers. Google maar eens op internet, en je ziet wel dat het binden van Dahlberg Divers iets voor gevorderden is.
Veel eenvoudiger is het om met kopjes van foam te werken. Het lijkt dan meer op knutselen, maar de lol is er niet minder om. En ook met foamkopjes moet je een paar trucjes leren. Ik zal zorgen voor voldoende materialen, zodat je alleen je bindspullen hoeft mee te nemen. Als je het leuk vind om ermee te vissen, dan kun je later alsnog materiaal aanschaffen.
In het laatste nummer van De Nederlandse Vliegvisser (nr 142) staan verschillende artikelen over het vissen op baars en ook enkele eenvoudige patronen (blz 12 en 13), waaronder deze Popper. Ik heb zelf nog nooit met poppers gevist, maar werd door de artikelen nieuwsgierig genoeg om dat het komend jaar te gaan proberen. Wie doet er mee?

Materialen:
Haak met ruime bocht; popper kopje; plakogen; watervaste viltstift, div.kleuren; veren , div. kleuren; Cactuschenille.

Guus Eilers