Ardennen

De Bredase Vliegvis Vereniging “Daddy Longlegs” houdt op zaterdag 13 september 2014 van 11-16 uur een Open dag.

Je kunt op deze dag meer leren over vliegbinden, vliegwerpen en vliegvissen. Je kunt ook zelf proberen een vlieg te maken. Heb je al een vliegenhengel, neem die dan mee. Mogelijk kunnen we je advies geven.

Je bent van harte welkom tussen 11 en 16 uur in ons clubhuis De Mokkenboom, Cimburgalaan 107, 4819 BB Breda

 

 

 

 

 

 

 

 

Vliegvissen? Dat kun jij ook leren!

Op de grote vakantie in het buitenland zie je wel eens een vliegvisser bezig op een rivier. 
En ook dichter bij huis kom je steeds meer vliegvissers tegen op forellenplassen en in de polders.

De eerste reactie die je vaak hoort is “Dat ziet er mooi uit, maar het is vast te moeilijk voor mij”.  Nu is alles te leren, alleen de eerste stappen zijn bij het vliegvissen wat groot en ook heel belangrijk.  Regelmatig komen we vliegvissers tegen die een ‘beginners setje’ hebben gekocht, waarvan de hengel en lijn niet op elkaar afgestemd zijn. Soms zo erg dat ook een goede vliegvisser er niet mee uit de voeten kan. Dan is de lol er natuurlijk snel van af, en denkt men dat het aan de eigen kwaliteiten ligt. Niet dus. Goed advies is van wezenlijk belang om met vliegvissen te beginnen. En goed binden, werpen en vissen leer je niet uit een boekje of van internet, het is te vergelijken met het leren spelen van een muziekinstrument. Ga eens kijken bij een vliegvisclub in de buurt of in een hengelsportzaak die gespecialiseerd is in vliegvissen en waar iemand werkt die er verstand van heeft.

Voor Breda en omstreken kun je terecht bij de Bredase Vliegvisvereniging Daddy Longlegs (= Engels voor langpootmug). Daddy Longlegs telt ongeveer 40 leden en houdt clubavonden om de twee weken (in de even weken) op maandagavond van 19.30-22.00 uur in De Mokkenboom, Cimburgalaan 107, 4819 BB Breda. We starten dit jaar op zaterdag 13 september 2014 met een Open Dag van 11-16 uur voor iedereen met belangstelling voor vliegvissen. Je kunt op deze dag meer leren over vliegbinden, vliegwerpen en vliegvissen. Tevens hebben we op deze dag een aantal vlieghengels ter beschikking van BHC en Fauna hengelsport om uit te proberen.
Je kunt zelf proberen een vlieg te maken en heb je al een vliegenhengel met reel en lijn, neem die dan mee. Mogelijk kunnen we je advies geven.

Op de reguliere clubavonden op maandagavond binden we vliegen aan twee tafels: een tafel voor beginners en een tafel voor gevorderden. Daarnaast geven we werpinstructie en organiseren we vijf keer per jaar een visdag, waarop we naar uiteenlopende soorten viswaters gaan in binnen- en soms buitenland. Zo zijn we in de afgelopen jaren o.a. wezen vissen op de Grensmaas, het Oostvoornse meer, de Biesbosch, de polders van Groot-Rotterdam, Vinkeveen en Polsbroek, het IJsselmeer, de Ourthe (in de Ardennen), de Merwede, de IJssel, De Blauwe Hoef en De Ronde Bleek (bellyboaten).

Vliegvissen is vaak niet de manier om de meeste vis te vangen. Veel vliegvissers vissen vooral om te genieten van de natuur en staan het liefst in de polder of in een bergbeekje, ver weg van alle drukte, waar het mobieltje geen bereik meer heeft!  Ze verdiepen zich in de beestjes in en op het water, waarmee de vissen zich voeden en die ze nabouwen. Het is ontzettend leuk om met een zelfgebouwde vlieg een vis te vangen.

Als je wilt leren vliegvissen, kom dan langs op de Open Dag op zaterdag 13 september 2014 van 11.00-16.00 uur in De Mokkenboom, Cimburgalaan 107, 4819 BB Breda.

De reguliere clubavonden zijn op maandagavond van 19.30-22.00 uur in de even weken. Zie verder www.daddylonglegs.nl of neem contact op met de secretaris, Guus Eilers, tel 076-5149636 / 06-20298165, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook daar bent je van harte welkom.